Wij hebben weer een nieuwe Nederlandse ontwerper gevonden die goed aansluit op het Bastel Design assortiment.

De mooiste lederen bankstellen, fauteuils, barkrukken, eetkamerstoelen en tafels. De tafels komen medio november in ons assortiment, de rest vindt u nu al in onze shop.

Alle meubelen van DFG worden handmatig ingekleurd, hierdoor kan in het leer een karakteristiek kleurverschil ontstaan. Dit is een eigenschap van dit leer en zorgt voor een eigentijds karakter. Door deze unieke behandel methode behoud je de natuurlijke uitstraling. Voorbeelden hiervan zijn: vorm van geheelde wondjes, schrammen en insectenbeten. Dit doet geen afbreuk aan de eersteklas kwaliteit van het buffelleder, maar zorgt juist voor de charme van de natuur. Bovendien is het leder duurzaam, stijlvol, karakteristiek en gemakkelijk te onderhouden. Ongeveer 80% van het meubelleder in de wereld is afkomstig van het rund. De beste en mooiste dikte van de huid is ongeveer 1,1 mm. Hier kunnen zeer mooie en elegante meubels van gemaakt worden.

Bij producten met een frame, zoals de stoelen en krukken, wordt het metalen kwaliteitsframe handmatig gekleurd en vervolgens gepoedercoat. Hierdoor is iedere stoel uniek, daarnaast zorgt een poedercoating voor een hoogwaardige bescherming van het metaal. De stoere lasnaden zorgen voor een industrieel uiterlijk.

DFG maakt gebruik voor de stoelen en krukken gebruik van een metalen binnenraam en geweven singels (elastieken), dit zorgt voor het beste zitcomfort in zijn klasse. er wordt dus geen gebruik gemaakt van een houten zitschaal zoals veel andere aanbieders dat wel doen!

Waarom een metalen zitraam?

Bastel design Kussen2

Hierboven ziet u al goed de verschillen, bij het metalen zitraam ziet u dikkere schuimen en elastische onderdelen in zitting en rug.
Naast deze verschillen is metaal vele malen duurzamer dan houten plaatmateriaal, het gaat langer mee, is milieuvriendelijker en niet gevoelig voor vocht en temperatuurverschillen (kromtrekken).
De schuimen die DFG gebruikt zijn koudschuimen, deze schuimen worden veel gebruikt in de meubelindustrie.
Alle elastische delen zijn geweven zodat er geen rek in kan komen.

Kortom, een prachtige kwaliteit tegen scherpe prijzen. Neemt u gerust een kijkje in onze shop of neemt u contact met ons op voor meer informatie!eetkamerstoel Fatboy design leder